Моята мисия е да популяризирам ползите от инвестиции в енергийна ефективност и да помагам на бизнеса, общините и домакинствата да използват ефективно енергийните ресури и по този начин на намаляват въглеродния отпечатък, който оставяме за идните поколения - инж. Ренета Борисова, Управител на Енергомонитор България.
02.02.2024

Медиите за нас – участия в събития и публикации

Енергийната ефективност на първо място

“Моята мисия е да популяризирам ползите от енергийната ефективност и да помагам на бизнеса, общините и домакинствата да използват по-ефективно енергийните ресурси и да пестят пари, индиректно това води до намаляване на въглеродния отпечатък, който оставяме за идните поколения” – инж. Ренета Борисова, Управител на Енергомонитор България.

Bulgaria ONAIRКак можем да намалим сметките за ток и парно - Bulgaria ONAIR - интервю с инж. Ренета Борисова - Енергиен консултант

Лесни и изпълними стъпки за намаляване сметките за ток и парно – интервю с инж. Ренета Борисова – Енергиен експерт – Сутрешен блок на Bulgaria ONAIR.

 

ЕнЕфект/EnEffect, Center for Energy Efficiency – Дни на почти нулевоенергийната сграда

“Не можеш да управляваш нещо, което не измерваш”- Питър Дракър: в пълна сила важи и за енергийното потребление. Говорим с Ренета Борисова от Енергомонитор България как това да се случва все по-добре, д-р Драгомир Цанев – Изпълнителен директор на ЕнЕфект / EnEffect, Center for Energy Efficiency.

Какво е да си Sustainable Lady?Устойчиви проекти - Умната зелена детска градина Енергомонитор България

Интервю с инж. Ренета Борисова – Управител на Енергомонитор България във връзка със заетото II-ро място в категорията “Работещ бизнес” за устойчивия проект за “Умната” детска градина, реализиран от Енергомонитор България със съдействието на Столична Община – Smart Lady, Sustainable Lady Fund, Fibank и Mastercard.

BAU Academy – форум “Приложения на ВЕИ в строителството”!

Представяне на системи за енергиен мониторинг и мениджмънт за управление на енергията в сградите – инж. Ренета Борисова, Управител на Енергомонитор България, Модул 3: Енергийна ефективност и мениджмънт, Форум: “Приложения на ВЕИ в строителството”.

Енергомонитор – как можем де пестим до 30% от сметките за енергия с мониторинг в реално време, Телевизия Европа

Подкрепа на Министерство на икономиката на новите технологични компании в България. Инж. Ренета Борисова представя продуктите за енергиен мониторинг Energomonitor за пестене на електроенергия, вода и газ с мониторинг в реално време.

Подобряване на енергийната ефективност в бълграски предприятия, TLL Media | IndustryInfo BG | Инженеринг ревю

Енергомонитор България изпълни проекти за повишаване на енергийната ефективност в производствени предприятия по програма BG16RFOP002-3.001 “Енергийна ефективност за малките и средни предприятия”, финансирани от ОП “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и съфинансирани от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Проектите за дигитализиция на енергийната консумация и мониторинг на параметрите на микроклимата бяха изпълнени в завода на Нитекс, с. Боголин, община Сатовча за производство на тъкани и плетени ластици, ленти, шнурове и др. и печатница Бивалвия ООД, гр. София.

SaveEnergy SaveMoney SaveThePlanet с Energomonitor – Архитектурно строителна седмица в Интер Експо Център

Г-жа Борисова запозна присъстващите с ползите от внедряването на автоматизираната система за енергиен мониторинг Energomonitor в хотели, бизнес сгради, предприятия, магазини, ресторанти, болници, детски градини и др. Тя показа как чрез smart metering в реално време могат да се пестят енергия и пари, като успоредно с това се намалява и отделянето на вредни емисии в атмосферата.