fbpx

Изпращането на седмични и месечни доклади за потреблението на енергия по имейл вече е факт

Energomonitor изпраща седмични и месечни доклади за потреблението на ток по имейл

Energomonitor_utility

Изпращането на седмични и месечни доклади за потреблението на ток вече е реалност. Както знаете, ежемесечно заделяме средства от бюджета си за заплащане на разходите за ток и то не само за дома, но и за нашия бизнес. Цената на тока непрекъснато се увеличава и тенденцията за в бъдеще е именно такава.

Как обаче може да се противодейства на това увеличение? 

Ами като не чакаме пасивно, а вземем мерки още сега! Новите технологии са тук и работят в наша полза.

С Energomonitor вече можете:

 • Да се информирате във всеки един момент колко ток изразходвате – в момента, днес, вчера, миналата седмица, месец или година;

 • Да сравнявате консумацията си днес с тази от вчера, миналата седмица, месец или година;

 • Да контролирате потреблението си на електроенергия в реално време;

 • Да разберете колко ток изразходват вашите наематели в реално време, без да е необходимо да ходите на място да проверявате електромера;

 • Да контролирате разходите си в хотела, заведението, ресторанта, кафенето, предприятието, без да е необходимо да присъствате на място;

 • Да разберете кога служителите ви включват електроуредите и осветлението и дали вечер ги изключват преди да напуснат работните си места;

 • Да оптимизирате потреблението на електроенергия за вашия бизнес и да инвестирате спестените средства в разширяване на асортимента.

 • Да разберете кои електроуреди товарят най-много вашия бюджет, както и да ги включвате или изключвате онлайн;

 • Да се информирате във всеки един момент колко електроенергия произвежда вашата фотоволтаична инсталация;

 • Да следите зареждането на електромобила си, докато си седите удобно на канапето вкъщи или се разхождате в мола;

 • Да се информирате кога са най-големите ви пикове на консумация и да балансирате своето електропотребление;

 • Да спестявате енергия, пари и вредни емисии;

 • И не на последно място, можете да намалите въглеродния отпечатък, като използвате само толкова енергия, колкото ви е необходима.

Energomonitor е тук и не е нужно да чакате повече. Вече имате достъп до сметките си в реално време от всеки лаптоп, компютър, таблет или телефон. Можете да влияете на потреблението си чрез промяна на своето поведение и поведението на вашите служители.

Можете да видите демо версия на софтуера Energomonitor тук.

Как изглеждат седмичните и месечните доклади на Energomonitor?

С Energomonitor достъпът до информация за потреблението на ток в реално време вече е абсолютна реалност, без да е необходимо съгласието на ЧЕЗ, EVN, ЕНЕРГО-ПРО или друг доставчик на електроенергия.

И не само това. Ако нямате време за онлайн наблюдение на софтуера на своя компютър или телефон, Energomonitor има грижата да Ви изпраща дискретно на посочен от Вас имейл седмични и месечни доклади.

Докладите съдържат подробна информация за вашето потребление по дни и часове. Информацията се представя в разбираем графичен и табличен вид.

Получавате информация за изразходваната сума за съответния период, което Ви помага да се ориентирате в разпределението на вашия бюджет за комунални услуги.

Сравнението с предишни периоди Ви помага да се ориентирате дали трябва да намалите потреблението си за да спестите енергия и средства. Получавате разликата между потреблението на седмична или месечна база.

Визуализацията е максимално улеснена чрез използването на различна цветова тоналност за улеснение на потребителите. Показва каква е минималната и максималната Ви консумация и още много друга ценна за всеки потребител информация.

Споделете с нас какво искате да измервате и къкъв е типа на Вашия имот и ние ще Ви консултираме напълно безплатно!

 

 

Вашият коментар