fbpx

Модул за ток Energomonitor Optosense

Electrisity

Модул за ток Energomonitor Optosense

Модулът Energomonitor Optosense е подходящ за измерване и наблюдение консумацията и производството на електроенергия в реално време. Поставя се върху търговския или контролен електромер.  Подходящ е за измерване консумацията и производство на електроенергия на бизнеси и домакинства. Показва моментната консумация, консумацията по минути, часове, дни, месеци и години не само потреблението в kWh, но и в лева. Следи косумацията на постоянно включените уреди в обекта и дава препоръки за оптимизация на енергопотреблението.

С модул Energomonitor Optosense наблюдавате собствената си консумация на ток в реално време.

Web базираната платформа позволява наблюдение чрез интернет от всяко устройство- компютър, лаптоп, таблет или телефон. Информацията се обновява на всеки 6 секунди.

Виж демо версия тук

Данните се съхраняват в облак, обработват се и се предоставят по ясен и разбираем начин. С Energomonitor Optosense винаги знаете колко електроенергия консумарате в момента, вчера, днес, тази седмица, миналата седмица, месец, година.

Приложение

Energomonitor Optosense е приложим в случаите, когато имате достъп до търговския или контролен електромер и искате да знаете и да контролирате колко ток (kWh) и пари (лева) изразходвате в момента, днес, вчера, този месец или година, искате да сравнявате и да спестявате.

С помощта на Energomonitor Optosense можете:

  • Да измервате общата консумация на обекти в точката където е поставен електромера.
  • Да измервате производството на електроенергия от фотоволтаици. С Energomonitor Optosense имате пълен контрол  и можете да следите онлайн от телефона си какво количество и по кое време на денонощието получавате електроенергия от фотоволтаика и какво количество консумирате от мрежата.

За какво е подходящ?

Подходящ е за фотоволтаични инсталации, хотели, административни сгради, банки, училища, детски градини, болници, офиси, домакинства и др.

Как става измерването?

Измерването се извършва с помощта на импулсен сензор, който чете импулсните данни на изхода на електромера. Данните се предават безжично на Домашната база, която приема радиосигнала от трансмитера и го изпраща в облака за обработка,  съхранение и последваща визуализация на данните. Домашната база се свързва с рутера посредством Ethernet кабел.

Сравнявате и спестявате. Толкова е лесно!

Вижте още продукти Енергомонитор за измерване на ток

Energomonitor Powersense

Powersense три фази

 

 

 

 

 

Energomonitor Plugsense

UNIT Plugsense Set ESO5 (Schuko Type)

 

 

 

 

Вижте и останалите продукти на Енергомонитор България:

Мониторинг на природен газ

Мониторинг на водата

Сензори за температура

Сензори за контрол на CO2 и влажност на въздуха

Портативен дисплей