fbpx

Семейният хотел „HOTEL IVANOFF“ в гр. Свищов – синоним на изящество, класа и ефективност

„HOTEL IVANOFF“ гр. Свищов

Виждали ли сте този бранд?

Запомнете го добре, защото това е запазена марка за изтънчен вкус и качество на предлаганите услуги от „HOTEL IVANOFF“ в крайдунавския град Свищов. Това не е реклама, а споделено мнение, в което екипът на Енергомонитор България лично се убеди.

Доскоро свързвахме град Свищов единствено със Стопанската академия, която е емблематична за града, къщата музей на Алеко Константинов и разбира се река Дунав. Сега вече знаем, че град Свищов е дестинация, която си заслужава да бъде включена в списъка със забележителности на България, които задължително трябва да бъдат посетени. Градът се намира съвсем близо до Велико Търново, на около 50 минути път с кола.

Академичният дух на града привлича постоянно студенти, млади хора и бизнес организации за провеждане на тиймбилдинг, семинари, конференции и други мероприятия, като най-предпочитано място за такива събития разбира се е „HOTEL IVANOFF“, позициониран в центъра на града. Базата на хотела се състои от 2 корпуса с общо 100 стаи и 5 апартамента и капацитет за над 200 посетителя.  Зимната тераса е любимо място на повечето туристи, заради топлата и уютна атмосфера създадена с много любов от сем. Иванови – собствениците на хотела.

Традиционна българска кухня и фантастичната лятна градина

Ресторант

Освен с уникална обстановка с модерно оборудвани стаи, Wi-fi, безплатен паркинг, 3 конферентни зали, невероятно обслужване и уют, „HOTEL IVANOFF“ очарова и с традиционна българска кухня (с продукти от личната градина на сем. Иванови), която техния майстор готвач приготвя с много любов в ресторанта към хотела. Не случайно ресторантът с капацитет 80 места е най-предпочитаното място в околността за провеждане на сватби, рождени дни, кръщенета и други събития, като забавлението е гарантирано за всички. Лично се убедихме в това.

Фантастичната лятна градина е винаги готова да посрещне гостите на хотела и да им осигури невероятни преживявания.

Хотел Иванов

Но да не се отклоняваме по кулинарните изкушения и атмосфера, които „HOTEL IVANOFF“ предлага, а да се върнем към поводът за който бяхме поканени.

С непрекъснати инвестиции  през годините сем. Иванови превръщат хотела от една обикновена сграда в уникален комплекс, който става любимо място за почивка и забавление с приятели, предпочитано място за бизнес срещи, празнуване на всякакви приятни събития и създаване на незабравими спомени.

И не спират дотук.

Екологично отопление на пелети и слънчеви колектори за топла вода

Като жители на града, те осъзнават своята отговорност към техните съграждани и придприемат действия за опазване качеството на въздуха в града. Започват постепенно да заменят енергоемкото оборудване на хотела с енергийно-ефективно и да използват възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Инсталират слънчеви колектори на покрива за да задоволят част от нуждите от топла вода на хотела през летния сезон. През зимния сезон за отопление на хотела използват екологично локално отопление с котел на пелети, който освен че осигурява невероятен комфорт на гостите на хотела, помага и за намаляване отделянето на въглеродни емисии в града.

Как хотел IVANOFF в Свищов намали разходите си за електроенергия?

За да оптимизират още повече енергопотреблението на хотела, без да нарушават комфорта на своите гости, собствениците на „HOTEL IVANOFF“  ни поканиха да инсталираме уредите Енергомонитор. Искаха да могат да наблюдават и контролират в реално време консумацията на електроенергия от хотела. Обобщената месечна фактура от електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО не им предоставяше информация за потреблението по корпуси на хотелската част и на ресторанта за да могат да идентифицират къде и кога разходите им са най-големи.  

Пауърсенс

Инсталирахме Енергомонитор базовата станция и Енергомонитор Пауърсенс 12 mm, 80A три фази със съотвените трансмитери за наблюдение на консумацията на електроенергия в реално време на всеки един от корпусите и на ресторанта.

С уредите Енергомонитор сем. Иванови вече могат се наблюдават моментния товар на инсталираните електроуреди в хотела, да сравняват данни, да архивират данни, да наблюдават пикове, средна консумация, максимална, минимална консумация, постоянно включени уреди и др. Информацята се обновява на всеки 6 секунди и се наблюдава от всяко устройство снабдено с интернет -компютър, лаптоп, таблет или телефон.

Сега, с помощта на уредите Енергомонитор те вече знаят във всеки един момент каква е отделната консумация на всеки корпус, в коя част на деня и къде консумацията е най-голяма и имат постоянен денонощен контрол чрез мобилното приложение Енергомонитор. Вече могат да сравняват консумацията си днес с тази от вчера, знаят каква е била консумацията им миналата седмица, месец и спестяват.  Направената инвестиция за уредите им се изплати за период от около 3 месеца от направените икономии на електроенергия, която преди това ненужно се изразходваше и плащаше.

Ресторантът на хотела, най-големият консуматор на електроенергия

Ето как беше оптимизирана консумацията на електроенергия от ресторанта, чрез онлайн наблюдение в реално време 24/7 часа в денонощието. Eжедневното следене „изкъсо“ на електропотреблението в ресторанта и хотелската част изцяло онлайн с Енергомонитор позволи ежедневно сравнение на консумацията с тази от предходния ден и реално спестяване. Инвестицията се изплати естествено още през първите три месеца. Как се случи ли? Откриха кои са „енергийните вампири“, които им харчат енергия, без да са необходими и която естествено собствениците на хотела плаща ежемесечно. Така чрез елиминиране на ненужните консуматори се постига трайна намаляване на консумацията и плащане на по-ниски сметки за енергия.

Ресторант

Не губете повече време и пари! Изпратете ни индивидуално запитване като попълните формата за контакт и нашите консултанти ще се свържат с Вас!

Моля въведете валиден имейл.
Давам своето съгласие, собствениците на уеб сайта www.energomonitor.bg да използват подадената от мен информация с цел да отговорят на моето запитване.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар