fbpx
04.03.2024

Дистанционно измерване на електроенергия

Electrisity

Дигитализирайте електропотреблението си с IoT!

Разберете калко електроенергия харчи и/или произвежда в реално време вашето предприятие, цех, ОВК оборудване, осветление, хотел, банка, административна или жилищна сграда, помещение под наем, офис, дом и др. и започнете да спестявате!

С напредването на smart metering технологиите, електропотреблението и/или производството на ток , може да бъде дигитализирано с помощта на интелигентните измервателни системи или т.н. IoT (интернет на нещата) и измерените данни да се наблюдават дистанционно онлайн в реално време.

Вече можете да свържете с интернет и да наблюдавате дистанционно, както общата входяща консумация на електроенергия в предприятието или сградата, така и децентрализирано по цехове, консуматори, ОВК оборудване и др., без значение от инсталираната мощност.

Наблюдението в реално време осветява разходите ви за електроенергия и ви дава пълен контрол 24/7 часа в денонощието.

Възможни варианти за енергиен мониторинг в реално време (smart metering) на потреблението и/или производството на електроенергия:

1. Измерване по фази

Подходящо за измерване на монофазни или трифазни токови вериги (<80А, 300А, 600А, 1500А на фаза и др.): общо или децентрализирано измерване на консумация и/или производство на електроенергия в предприятия, цехове, ресторанти, производствени машини, ОВК оборудване – чилъри, термопомпи, ел. бойлери, ел. котли и др., фотоволтаици, обща консумация на предприятия, сгради, офиси, домове и др.

 Подходящо е в случаите, когато нямате достъп до търговския електромер, но искате да знаете и да контролирате, без да зависите от доставчика на енергия, колко електроенергия (kWh) и пари (лева) изразходвате в момента, днес, вчера, този месец или година, искате да сравнявате и да спестявате.

Измерването се извършва с помощта на отваряеми токови трансформатори (клипси), които се монтират на 1 или 3 фазови проводници. Данните се предават безжично и се визуализират с помощта на web базирана платформа.

Визуализацията на данните ви дава ежедневна подробна информация за електропотреблението, а сравнението с консумация на дневна или месечна база в проценти ви показва дали спестявате или сте в преразход.

2. Измерване от цифров електромер

Подходящо за изомерване на големи входящи енергийни потоци в предприятия, измерване от контролни електромери по цехове, помещения отдавани под наем с монтирани индивидуални електромери, хотели, офиси, жилища и др.

Този вариант позволява дистанционн безжично измерване и визуализация на електропотреблението от съществуващ контролен цифров електромер, без значение от модела на електромера и предназначениеот на обекта.

Измерването се осъществява чрез прочитане на импулсите от оптичния сензор и трансформацията им в реално време в Wh, kWh, MWh.

Този тип измерване е подходящ за наблюдение на моментна мощност (W, kW, MW), активна и реактивна енергия (ако електромера има оптичен сензор за реактивна енергия) и в лева.

Визуализацията на данните се осъществява чрез web базираната платформа и съхранение в облак, което ги прави достъпни от всяко устройство- компютър, лаптоп, таблет или смартфон.

3. Измерване от електроуреди

Plugsense

Подходящо за офиси и домакинства.

Измерването и управлението на електроуреди ви осигурява сигурност и спокойствие, че няма забравени електроуреди и всичко е под контрол.

Дистанционното спиране и пускане – вкл./изкл. позволява управление на всеки тип електроуред до 16 А, като конвектори- макс. 2000W, климатици,  кафемашини, перални, сушилни, съдомиялни и др. електроуреди.

Не отлагайте повече дигитализацията на електропотреблението на вашия бизнес, ако искате да намалите разходите си за енергия, обадете се сега на тел. 0889969505 или ни изпратете запитване чрез формата за контакт!

Моля въведете валиден имейл.
Давам своето съгласие, собствениците на уеб сайта www.energomonitor.bg да използват подадената от мен информация с цел да отговорят на моето запитване.